Sunday, December 4, 2011

România a fost reprezentata cu succes la Festivalul de Cantece de Craciun si Avent editia XXI - 2011

Secvente din concertIn perioada 25-27 noiembrie a avut loc la Praga Festivalul International al Muzicii de Craciun si Avent. in cadrul festivalului au fost prezente 29 de coruri din 10 tari dupa cum urmeaza: Croatia trei, Cehia sase, Estonia unul, Germania unul, Ungaria doua, Italia unul, Polonia opt, Romania patru, Singapore unul, Suedia doua. Concursurile au debutat in ziua de vineri 25  noiembrie iar decernarea premiilor si inchiderea festivalului a avut loc in ziua de 26 noiembrie. Romania a fost prezenta in cadrul festivalului cu reprezentanti la mai multe categorii de concurs obtinand rezultate dupa cum urmeaza: "Capella Polifonica"- argint la sectiunea coruri mixte cu peste 25 membrii, Excelsior- argint coruri de camera pana in 25 de membrii, Anastasis si Ion C Bratianu bronz la sectiunea coruri pana in 25 de membrii. Marele premiu al festivalului aflat la editia XXI a fost castigat de Raffles Girls School Choir din Singapore si premiul special Petr Eben a fost castigat de Vysokoškolský um?lecký soubor Pardubice din Cehia.
in cadrul zilelor de festival, pe langa locatia in care a avut loc concursul, au avut loc concerte de colinde in biserica Sfantul Salvator si in Piata Veche a orasului Starom?stské Nám?sti/ Old Town Square la aprinderea bradului de Craciun, unde corurile s-au bucurat de o audienta numeroasa fiind aplaudate indelung.
Participarea corurilor din Romania la festival a fost prilej de mare bucurie pentru comunitatile din Brno si Praga. Corul de camera "Capella Polifonica" a acceptat sa sustina gratuit un concert de colinde pentru comunitatea de romani care locuieste in Brno si imprejurimi. Concertul din Brno organizat la paraclisul Manastirii Sf Ludmila, duminica 27 noiembrie 2011, fiind primul concert de colinde organizat special pentru romanii din Brno. La Praga, corul Anastasis a participat, duiminica 27 noiembrie, la Sfanta Litughie la Biserica Sf. Mihail.

No comments:

Post a Comment