Monday, May 30, 2011

Victoria a gimnastilor romani la Brno

Sambata 28 mai 2011 a avut loc la cea de a 15-a editie a Marelui Premiu de gimnastica de la Brno (Cehia) care s-a incheiat cu victoria reprezentanrilor Romaniei , Raluca Haidu si Cristian Bataga, care s-au impus in fata celorlalte 16 perechi participante, din Ucraina, Bulgaria, Polonia, Austria, Germania, Israel, Suedia, Slovenia, Slovacia, Elvetia, Lituania, Ungaria si Cehia, intr-un concurs dupa o formula inedita, perechi mixte, clasamentul alcatuindu-se prin aditionarea rezultatelor inregistrate de cei doi sportivi.
Prin urmare, 16 perechi au intrat in competitie, primele opt calificandu-se in semi-finale, pentru ca doar patru sa-si dispute, apoi, locurile pe podium, gimnastii alegandu-si pentru fiecare faza aparatul de concurs.
Raluca Haidu si Cristian Bataga au condus confortabil dupa prima parte, inaintea sportivilor ucraineni  Angelina Kysla si Maxim Semyankiv, faza in urma careia au fost eliminati gimnasti din Austria, Bulgaria, Cehia, Ungaria, Israel si Slovenia. Raluca a ales sa concureze la paralele (13.40) si sol (14.05), in timp ce Cristian Bataga a evoluat la sol si inele (14.40      – 13.60).
In semifinale, Raluca si Cristian au cedat, pentru moment, pasul (Raluca Haidu – barna 13.65; Cristian Bataga – inele 13.80), situandu-se pe pozitia secunda, dupa perechea ceha Kristyna Palesova si Martin Konecny, ramanand insa in concurs pentru desemnarea castigatorilor, alte patru perechi trecand in “tribune”.
Reprezentantii nostri si-au revenit, insa, puternic in finala, cu evolutii care i-au determinat pe arbitri sa le acorde cele mai mari note, ei intrand la barna – Raluca Haidu, 14.50 – si sarituri – Cristian Bataga, 15.15 -, ceea ce le-a adus victoria finala in editia 2011  a Marelui Premiu de la Brno, inaintea perechilor Jana Sikulova (Cehia) / Mark Ramseier (Elvetia), locul secund, si Kristyna Palesova / Martin Konecny (Cehia), pozitia a 3-a.
Sa reamintim ca in 2002, succesul in aceasta competitie a revenit unui alt cuplu romanesc, format din Andreea Raducan si Marian Dragulescu.

Sursa: Federatia Romana de Gimnastica

No comments:

Post a Comment