Thursday, May 12, 2011

Recensamant de proba in Romania

In perioada 7 mai - 16 mai in Romania are loc simularea recensamantului care va avea loc in Romania in toamna. Recensamantul va avea loc in perioada 22 oct - 31 oct 2011 pentru populatie si locuinte urmand ca in luna decembrie sa aibe lor recensamantul animalelor.

Conform informatiilor publicate pe pagina Ambasadei Romaniei la Praga toti cetatenii romani cu domiciliul stabil in tara trebuie sa participe la recensamant indiferent daca la momentul de referinta de afla pe teritoriut tarii sau in strainatate.
In conformitate cu prevederile Ordonantei Guvernului nr. 36/2007, privind recensamantul populatiei si al locuintelor din Romania in anul 2011, cu modificarile ulterioare, avem onoarea de a va informa ca in perioada 7-17 mai 2011 va fi organizat un recensamant de proba, iar in perioada 22-31 octombrie 2011 va avea loc recensamantul final al populatiei si al locuintelor din Romania.
Astfel, legislatia romana in materie, respectiv art. 3, alin. 1 din O.G. nr. 36/2007 prevede ca : ”la recensamant se inregistreaza cetatenii romani cu domiciliul in tara, indiferent daca la momentul de referinta al recensamantului se afla pe teritoriul tarii ori se afla in strainatate, precum si persoanele de alta cetatenie, ori fara cetatenie, care au domiciliul, sau au resedinta in Romania”.
Pentru o estimare la parametrii cat mai reali ai situatiei actuale, cetatenii romani aflati in Republica Ceha sunt invitati sa comunice cat mai curand posibil gradul de disponibilitate fata de dorinta de a fi recenzati, in conformitate cu O.G. nr. 36/2007, cu modificarile ulterioare, pe adresa de e-mail: consular.section@rouemb.cz.

Informatii detaliate despre recensamant pot fi obtinute pe Institutului National de Statistica sau pe pagina creeata pentru recensamantul din Romania www.recensamantromania.ro

No comments:

Post a Comment