Thursday, January 26, 2012

Guvernul ceh a aprobat împrumut FMI 38 miliarde de coroanei, ca parte a sistemului european de criza datoriei

Liderii guvernului ceh au convenit, miercuri ca tara lor va contribui la sistemul european de criza datoriilor. Liderii coalitiei au sustinut propunerea ministrul de finante Miroslav Kalousek care prevede acordarea creditului de 38 miliarde coroane cehe, aproximativ 1,5 miliarde de euro, la Fondul Monetar International - suma este semnificativ mai mica decât cea ce au cerut liderii UE initial, 90 miliarde coroane cehe.

Petr Necas a declarat ca Republica Ceha va contribui la un total de 38 de miliarde de coroane cehe la un sistem european de criza a datoriilor pe care liderii UE au elaborat la summitul din decembrie. Prim-ministrul Petr Necas a anuntat decizia guvernului de a ajuta zona euro cu un împrumut la FMI miercuri.

"Consider ca semnalele politice pe care le trimitem cu acest pas foarte important. Mai întâi de toate, va trimitem mesajul pe care il valoarea stabilitatea economica a zonei euro, cu care avem legaturi economice strânse. Al doilea semnal este faptul ca, cu câteva exceptii, tarile care contribuie cu un împrumut sunt stabilile economic, în timp ce cei care nu aduc o contributie, în majoritatea cazurilor, nu sunt, cu acest împrumut, de asemenea, am dori sa clarific faptul ca noi apartinem grupului celor dintai. "

Banii vor proveni din rezervele valutare ale Bancii Nationale Cehe si va trebui sa primeasca o garantie din partea guvernului, care nu a fost înca aprobata de camera inferioara a Parlamentului. Printre presiunea continua de introducere a noi masuri de austeritate si reducea deficitului bugetului de stat cu înca 30 de miliarde de coroane cehe, propunerea de a contribui cu fonduri la sistemul european de criza a datoriei nu a fost deloc una populara.

În timp ce domnul Kalousek si TOP 09 partidului, de care el este un membru, au fost puternic în favoarea unei contributii ceh, Petr Necas prim-ministrul a fost initial ezitant daca Republica Ceha ar trebui sa acorde fonduri pentru cele 200 de miliarde de euro împrumutului de la FMI, la toate. El a anuntat saptamâna trecuta ca în cazul în care Republica Ceha ar contribui bani, suma va fi "foarte semnificativ mai mic" decât suma solicitata initial. Între timp, presedintele ceh Vaclav Klaus, un Euroskeptic voce, facut în mod clar el se opune vehement orice ajutor financiar în zona euro.

Tot miercuri, guvernul ceh a dat aprobarea condi?ionat? pentru ca Republica Ceha sa se alature zonei euro compact fiscale, care vizeaza înasprirea controalelor bugetare. Cu toate acestea, acest pas va trebui sa fie aprobate fie de o majoritate constitutionala sau supuse la vot într-un referendum.
Sursa: radio.cz

No comments:

Post a Comment